Premiere: De kop is er af!

HAROLD EN MAUDE VAN TEEJAATER PAN KOMISCH EN ONTROEREND

Bemmel – Op vrijdag 20 oktober speelde Teejaater PAN de première van het stuk ‘Harold en Maude’ van Colin Higgins.

Door PAN werd het stuk aangekondigd als komedie, maar bij binnenkomst van de zaal oogde de eerste aanblik van het podium alles behalve komisch!

Zo bizar als het stuk begint, zo boeiend en hartverwarmend wordt het verhaal vervolgd.

De excentrieke Maude (Margriet Schols) weet met haar levendige en rebelse houding grote indruk te maken op Harold (Mike Punte). Waar Harolds moeder een aantal dates voor haar zoon had geregeld, werden deze ‘computermeisjes’ stuk voor stuk geconfronteerd met Harolds obsessie voor de dood en de choquerende vertoningen waarmee Harold zijn hobby onder de aandacht wist te brengen. Niet verwonderlijk dat Harold kennis maakte met zijn ‘meisje’ op de uitvaart van een voor hem onbekende overledene.

Harolds moeder Helen blijkt dolgelukkig dat Harold eindelijk een ‘meisje’ het hof gemaakt heeft en kan niet wáchten om haar te ontmoeten. Terwijl Helen al lang niet meer gechoqueerd werd door Harolds bizarre ‘zelfmoordscenes’ bleek de kennismaking met Harolds meisje op z’n zachtst gezegd mega choquerend!

Het bizarre en het komische deel van deze mooie uitvoering maken aan het slot van het stuk plaats voor een ontroerende ontknoping.

Hoewel de dood centraal staat, blijkt Harold en Maude een opgewekt stuk en zorgt PAN voor een paar heerlijke uurtjes in De Kinkel in Bemmel.

Voor de voorstellingen van vanavond (21 okt.), vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober zijn nog kaarten te koop bij Boekhandel De Toren van Bemmel of op www.teejaaterpan.nl/tickets